Други истории

Хомосексуалност - различна гледна точка

Сподели
Здравейте мили хора, това е поредната история на хомосексуално момиче, но затаете дъх – няма да се оплаквам, няма да търся съвети или да изтъквам каквото и да е. Пиша тези редове, защото вярвам, че има хора, които ще открият себе си между тях, а други ще се замислят за предразсъдъците, и отношението към хомосексуалните, или иначе – към онези, които живеят по-различен начин от приетия.
И така, на 23 години съм, живея в чужбина от няколко години.
Обичам майка си - тя е страхотен човек. Обичам и баща си. Имам и сестра, към която изпитвам трудно обясним респект, обожавам и нея, а пък тя положи много усилия и труд върху мен.
Започнах да работя след като завърших 12-ти клас, работех и преди / когато бях на 16, но само през почивните дни /, същевременно уча, и то доста добра и интересна специалност . Мисля, че се справям добре и в работата и в живота. Имам страшно много познати, но имам и двама трима приятели, но са истински! Винаги съм била отворена личност, заговарям се лесно със всеки и с лекота създавам нови познанства. Грижовна съм, любвеобилна, емоционална, но същевременно умея доста добре да потискам чувствата си, там дълбоко в мен, в дълбините душата ми. Позитивна съм, много... много! Обичам да се смея, а усмивката никога не слиза от лицето ми, тя е просто като част от мен, която не може да бъде прикрита или спряна, просто винаги си е там, онази същата – чистосърдечна и истинна.
Имам чувство за хумор. Много добър слушател съм, също така и добър съветник, но дори да се изисква да бъда по-остра или проницателна – правя го директно и открито, защото ме е грижа, защото ми пука за останалите.
Обожавам природата, обожавам и животните, бих направила вкъщи зоопарк без да се замислям. Обичам спорта, особено плуването, но нямам достатъчно време за него. Обичам да излизам, да се мотая, дори да губя време – точно като всеки друг ЧОВЕК. Сутрин - събуждам се ( със мрънкане разбира се ) , ставам ( едно такова бавно, леко без желание... ) , дремя и вървя към кухнята, пускам си кафенце, отивам в банята... след това се отправям към машината, грабвам кафето и тържествено се отправям обратно, включвам си компютъра, цъкам си из фейса, всичко става малко по-различно, изглежда че животът не е толкова гаден както си го представях 10 минути по-рано... И денят започва. Мисля, че дотук е ясно, че правя нещата както всеки обикновен човек. Дори се научих да готвя, и мисля че се справям добре ( с изключение на солта, и някои заливки ) . Та така, но оттук се почва съществената част.
Всеки ден в мен оживява един страх – страхът, че може някой някак да разбере за ориентацията ми, страхът от реакцията на останалите, от последиците, от осъжденията които ще получа, евентуално и от обидите . Въпреки, че съм силен човек, за малкото ми годинки животец, преживях доста, но в друг аспект... но щом става дума, че някой би наранил егото ми някак – хич не ми се мисли, нямам идея как бих се почувствала. Вижте, наистина не е лесно човек да влиза в друга кожа и да разиграва театър просто защото е несигурен в човещината у другите, и се чувства непълноценен, или по-страшното – различен! И не смятам, че има някакво значение с кого споделям леглото си – та нали казах „ си „ дефакто М О Е Т О . И въпреки всичко продължавам да се боя, най-вече от това, че всички ще погледнат на мен с други очи. Защото вече няма да съм ОНАЗИ, която правеШЕ това и онова... т.н. автоматично ще се превърна в някоя друга, съвсем различна, дори далечна. Може би ще се запитате „ от къде е сигурна, като не го е направила „ - ами, от достатъчно истории, които съм чула, и най-вече проучих мнението на всеки около мен – масово е негативно и отричащо и отхвърлящо хомосексуалните. Е, след като вече съм дълбоко в океана ще дойде и момент, в който ще почна да потъвам, пък дали ще има човек, който ще ми подаде ръка и ще ме измъкне е отделен въпрос... едва ли !!! Принципно виждам и се сблъсквам с толкова много омраза и ненавист, със ярост, че дори си мисля, че някой би ме натиснал и би използвал натиск за да не стигна до повърхността, просто ей така, защото е „ готино „ да си гаден . Често пъти не схващам логиката на хората, особено на онези които мразят и не приемат хомосексуалните. Например ако един човек е роден сляп / глух / ням и т.н. той няма ли същото право да живее? Този човек няма ли цел, идеи, не е ли устремен към нещо? Този човек няма ли нужда от любов? Или просто защото има определен физически дефект не е качествен, и сигурно е по-малко човек от нас... а ние сме тия, които всеки ден плюем и се отричаме от човечността, изглежда че сме я погребали! Дори да е сляп, глух, ням – този човек диша същия въздух, той има право да бъде приет, той има нужда от топлина. А пък и много от тези хора имат какви ли не таланти! В този ред на мисли, умишлено ще вмъкна и нас – хомосексуалните, ние в случая сме приети, точно както хората, които са родени или в последствие на инцидент са загубили нещо – зрение, слух, говор и т.н. , НО иронията всъщност е, че ние нищо не сме губили / не че сред нас няма и буквално слепи, глухи и т.н. , но не става дума за тях / но същевременно продължават да ни сочат с пръст и ни наричат „ различни „ .
Да, смея да твърдя, че сме различни. Има готини, има умни, интелигентни, привлекателни , но има и гадни, глупави, необразовани, невзрачни – и тук нещата стават ясни, че всичко е до възпитание и човек. Не бива да бъдем осъждани поради предразсъдъци, или най-популярното, защото вършим нещо против закона – за Божият закон говоря ( тази тема няма да коментирам, защото ще стане наистина много дълго, НО и по нея съм мислила, чела и разсъждавала достатъчно, за да живея като спокойна християнка... ) . Хубаво е всички да разберем и да приемем, че НЕ всеки човек трябва да бъде съден ако дели леглото и животът си със човек от същия пол – все още това не е престъпление, и не мисля че някога ще бъде – обърнете внимание на по-съществени неща, помислете реално за друга част от хората... например : за крадци, мерзавци, лъжци, интриганти, психопати, убийци, помислете за онези, които наистина вредят на останалите и застрашат животите ви, децата ви ! Нас не ни мислете толкова, защото докато вие се будите със омраза в сърцата си, докато ни наричате със всякакви имена, докато бълвате срещу нас лъжи – ние сме изпили кафето, поели сме към работните си места, отиваме да се трудим точно като вас / с изключение на ленивците / и денят ни протича по един и същ начин – дали ви харесва или не, не е мой или на когото и да е друг проблем . Призивът ми е да престанете да ни третирате като некачествени хора, и най-вече – ако сте решили да мразите, ако сте обладани от омраза и е нужно да я изливате върху някой, ще ви посъветвам да земестим „ някой „ със „ нещо „ или казано по друг начин – не мразете хората, а делата които вършат, мисля че този вариант е по-добър / както казах става дума за онези, които просто искат и трябва да живеят в омраза / . Благодаря за отделеното време! Хубав и усмихнат ден :)
~ Силует ~


Как приемате хомосексуалните?

Виж резултатите

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (14)

 • #14 от losoto (Изпрати съобщение) 10.05.2019, 18:31 Интересна тема много са против хомосексуалната ориентация но не разбират и не знаят защо всичко е хубаво в секса но да няма показност и афиширане Харесвам както мъже така и жени но никога не съм стигал до крайност с хора от моят пол искал съм го но нямах смелост. Може би съм изгубил нещо хубаво но..................
 • #13 от Жена, 19 години 04.09.2017, 13:01 Не, номер 11, не си разбрала нищо от това, което съм написала. Хомосексуализмът Е бил част от списъка със заболявания, но бива свален благодарение на дългите протести на гей- активисти, които дори нахълтали в конферентната зала. Значи хомосексуализма Е признато заболяване и то душевно и никой истински и уважаващ себе си учен не е изложил научни доказателства, че НЕ е душевно заболяване. Ето ти по- просто обяснение на думите ми от предния ми коментар.

  Не само гей- активистите вярват сляпо на медиите, а почти всички хора и почти никой не си дава сметка, нито се замисля, дали това, което се пропагандира, е истина, включително и ти. Хората като цяло са изключително податливи на манипулации. Някога се е пропагандирало, че цигарите били полезни, а сега всички знаем, че са пълен боклук. По подобен начин се пропагандира хомосексуализма, а всъщност ген на тази ориентация няма. Тя се сформира в средата, в която индивида е израснал, и при всеки хомосексуалист причините да бъде такъв, са специфични и индивидуални. Да не говорим, че една част от хомотата се правят на такива, за да привличат внимание или силно преувеличават ориентацията си.
  Преди да ме нападате или да ми отговаряте, потърсете информация по темата и помислете. Номер 11, истината е, че твоите думи са глупост и ме карат да съжалявам хора като теб, тъй като вие сляпо вярвате на медии и пропаганди и не можете да разсъждавате нормално. В думите ми има доста смисъл, в твоите няма, първо защото нищо не си разбрала от предния ми коментар и пишеш глупости и второ защото коментара ти е като на всяко друго либерално същество, тоест нищо ново. Изобщо не ме интересува дали темата за хомосексуализма е световна и това, че е такава, не обезсмисля думите ми по никакъв начин.


  Forever Free - Forever Alone
  (Коментар 10 е мой)
 • #12 от Мъж, 40 години 04.09.2017, 10:12 Номер 11, имаш много объркана представа за християнството. Старозаветните норми и закони са реформирани с идването на Христос, който полага нов морал.
  Да, ние всички грешим ежеминутно, но ако се покаем искрено милостивият бог ще ни прости. Аз не виждам покаяние в думите на авторката. По-скоро арогантност от рода на "греша и това няма да се промени, deal with it!". Така че, изявлението за християнсво е смешно в нейната уста.

  Дядо Торбалан
 • #11 от Жена, 26 години 03.09.2017, 17:30 До номер 10 : Искаш да кажеш две неща - хомосексуалността не е призната болест, заради гей активистите а пък хомосексуалните са ограничени глупаци, защото вярват на медиите ? Що за глупост бе девойко?

  Ся, искам да кажа, че темата е сериозна и актуална в цял свят, така че няма смисъл от подобни коментари, които дори ме карат да съжалявам такива хора, става дума за номер 10 и номер 2.

  Дядо Торбалане- Християнството отрича много неща, отрича това да спиш с жена си преди брака и да чукаш други жени, да лъжеш, да крадеш, жените да носят панталони също не е редно, и още много, много неща, така че нещо не ми изнася да се водим по всички Старозаветни закони :) в този ред на мисли - съгрешаваме първо мислено, в мислите нали, дефакто дори да помислиш за тези неща БЕЗ да ги правиш - ти си съгрешил, така че не е уместно да кометираме Християнството и стотиците закони и забрани и т. н.
 • #10 от Жена, 19 години 27.07.2017, 22:28 В действителност, никой не е изложил ясни научни факти, че хомосексуалността НЕ е психически проблем. Хомосексуализмът е бил изключен като заболяване, не заради друго, а благодарение на протестите на гей- активистите. Така че, госпожичката от коментар номер 4 да си мери приказките кой е ограничен и кой е глупак, да не се окаже, че думите ѝ описват най- много самата нея, защото не е ли ограничен глупак този, който сляпо вярва на медиите, без да се поинтересува от нещата? А номер 3 е под всякаква критика. Няма как да се разболееш, защото не възпиемаш нещо противоестествено.
  Колкото до личното ми мнение - хомосексуалистите не ми пречат до моментът, в който не започнат да парадират със сексуалността си. Не ги мразя, не ме е страх от тях, но и не им симпатизирам.
 • #9 от Анонимен 10.04.2017, 23:18 Аз съм мъж на 30. Също завърших образованието си в чужбина. Позитивно настроен съм, работя и изпълнявам задълженията си така както трябва. Имам същия проблем. И наистина се чудя защо толкова омраза и обиди се изливат срещу различните след като на никой не пречат и на никой не вредят, дори са много отговорни и винаги готови да помогнат на познатите си в труден момент. Понякога си мисля, че най- много обиди се изливат от хора комплексари, които може би така се чувстват по щастливи. Освен това голяма част от ръсещите обиди в тази насока са необразовани и неинформирани за сексуалната ориентация.
 • #8 от Анонимен 26.01.2017, 13:53 До #6: Как ще го постигнете?! Като ни избиете?? Шефа горе, решава кой ще живее и кой не!!
 • #7 от Мъж, 40 години 13.12.2016, 12:24 Хомосексуалните не ми пречат, ако спазват някои норми на поведение. Просто трябва да се съобразяват с обществото, а не да изискват от него.
  Но един момент от авторовите разсъждения ме разсмя. Християнка била :D. Християнството отрича хомосексуалността, драга.

  Дядо Торбалан
 • #6 от Мъж 30.07.2015, 15:35 Ще има свят само от хетеросексуални!!! Един ден ще го постигнем!
 • #5 от Жена, 31 години 26.07.2015, 12:26 Ужассс!!! Само расъждения и нищо съществено. И ориентацията няма нищо общо с глухите и нямите. Но обратната ориентация няма как да се приеме за нещо нормално... И спри с глупавите и тъпи расъждения...!!!
 • #4 от Жена 15.06.2015, 08:45 До #2 : Такова нещо като " сбъркана сексуална ориентация " - няма, но за съжаление има ограничени човеци със ограничени представи за околните, а пък това за " психическия проблем " - какво да кажа... жалко за подобен род изказвания, още по-жалко за този, който го твърди, но то е казано - " Не се сърдете на глупаците — те ще живеят още дълго и към тях следва да се отнасяме като към лошо време " — Максим Горки
 • #3 от Анонимен 13.04.2015, 14:53 А най-новото откритие е че тези, които осъждат хората по тяхната сексуалност страдали от синдрома "insomno" - така наречената - слепота в дясното полукълбо на мозъка и това водело до олигофрения, и дори слепота с времето. :(
 • #2 от Мъж, 35 години 13.04.2015, 07:47 Доказано е вече, че хора със сбъркана сексуална ориентация имат психически проблем!
 • #1 от Анонимен 06.04.2015, 13:44 Страхът е един от най-големите за човеците враг. Всеки се страхува от нещо, а щом има страх има конфликт и проблем. А повечето от нас оставят нещата за "утре".."Утре ще му мисля"..И утре идва, но нищо не се променя..продължаваме да отлагаме, да се самозалъгваме с поредното удобно oправдание..и сякъш ни олеква ...притихваме в някой ъгъл или буйстваме правейки лудости, за да се усетим „живи“..подхранваме и поддържаме измислен имидж, който става наше АЗ, за да имаме приятели, да ни харесват и ценят..!? Кого харесват тези хора? Вас или онзи, който е удобен, който не създава проблеми, и действа по точно очаквания от тях начин и не е срам за обществото ( което е основано от всеки един от нас). Вие като човек, който изпитва респект към всички тях (вашите близки) и ви пука за тях е време да се научите да ви пука и за вас..защото ако не сте разбрали живата е един и трябва да понасяме отговорност при всяко взето от нас решение. Нека приемем че всеки учи някакви уроци. Вие сте урока на всички онези около вас, които ще трябва да изтрият всички догми и табута от мозъците си, да погледнат към вас с чисти и неопетнени очи или да загуят Вас, което не винаги е задължително да последва.