Други истории

Може ли да си щастлив сам ?

Сподели
Привет на всички които отделихте време да погледнете моята тема за което съм много благодарен. Искам да ви разкажа моята история накратко. На 24 г. съм и в момента завършвам бакалавърска степен и гледам напред към Дания където ще уча магистратура. Имам собствен бизнес , freelancers съм и композитор на транс музика.В професионален аспект съм идеален но в социален съм кръгла нула. Още от малък никъде не се вписвах , и винаги бях "богатият зубър " който не говори много а само учи.Винаги всички мислят че се държа високомерно към тях защото съм заможен и това е до ден днешен.От всичките ми колеги говоря само с двама , всички други ги интересува само алкохол и лесни момичета но когато не пиеш и не виждаш смисъл в секса за една вечер няма как да говориш с тях. За приятелка да не става дума че моят късмет намира само момичета които се интересуват само колко пари имам и затова спрях да разчитам на късмета си . Спрях да излизам и започнах да работя по 12-13 часа после учене и сън. Това ми е програмата от доста време насам така се чувствам сигурен и спокоен , но уви сега всички мислят че съм в депресия или съм станал работалкохолик дори и да не знаят дефиницията и значението на тези думи.Според мен хората не могат да оценят смисълът да бъдеш сам. Според вас може ли човек да е щастлив сам или това е подсъзнателно бягство от страх който не мога да намеря. ? Благодаря на всички още веднъж за вниманието .

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (10)

 • #10 от Анонимен 25.08.2017, 22:30 до #7

  " Дискотеки, почивки, плаж - море, алкохол, купони, момичета "
  явно обществото ти е втълпило, че само това са хубавите неща в живота... което е жалко :D
 • #9 от Жена, 19 години 11.08.2017, 04:11 Да, можеш да си щастлив, когато си сам, но някои хора си го имат като качество, а други трябва да се научат на него.
  Аз съм от вторите и ми е доста трудно, но имам силно желание да се науча, защото не виждам друг изход. В любовен аспект съм повече от зле, а за момчетата съм някакъв призрак (не, не съм грозна или дебела). Наскоро се възроди някаква малка надежда в мен за връзка, но точно като всеки един път се оказа абсолютно безсмислена. То това си е класическия развой на нещата при мен, но нямам желание да говоря за себе си.
  При теб стремежът за самота може и да е породен от депресия или опит за бягство от страх и на ми изглежда така, но това може да го гарантира специалист. Според мен голяма роля играе и факта, че не си бил от най- общителните и това също по някакъв начин те спъва днес. Другото е, че не пиеш и не си сменяш партньори, което е странно за мнозинството от хора (впрочем, и аз съм като теб), а затова, че масата жени са златотърсачки, не си виновен ти. Както каза някой по- долу - всеки е ценен с нещо, какъвто и живот да води, така че по- добре общувай с хора, защото да си сам не означава само да нямаш приятелка, а някой ден евентуално (но не задължително) да нямаш деца, внуци, някой, който да те прегърне, утеши, подкрепи и пр. , а е различно, когато приятелката ти го направи.
  От друга страна, да си сам не те задължава да се съобразяваш с друг, освен със себе си, да имаш притеснения относно лъжи или изневяра, дава ти доста повече лично време, както и време за поставяне и преследване на цели, работа и пр. …
  Моля да ме извините, ако съм написала някъде нещо тъпо, но много късно и ми се спи, а държах да коментирам.
 • #8 от Мъж, 24 години 29.10.2016, 14:58 В историята ти, освен въпроса ти ми хареса и това, че се занимаваш с транс музика. Този стил ме влече и го слушам от доста време, най вече progressive trance, но и други също. Това твоето всъщност не е проблем, като не намираш подходящата и просто си гледаш твоята работа. Набий им в главите на тея хора, които си мислят че си в депресия, че просто по добре да си гледаш това, с което се занимаваш, отколкото с кифли, които са все повече и повече. Прави това, което чувстваш най добре за себе си. Много пъти и аз се чувствам по добре сам, отколкото да правя разни глупости и да съм свидетел, примерно на някви объркани и нерни ситуации, дори и с приятели. Това много ми се е случвало и доста ме дразни объркаността и неяснотии като това какво ше се прави, какво ше се случва и нещо от сорта. Пък подходящата ще дойде. Има го и тоя момент, който го забелязвам..

  Понеже ти си на ти с транс музиката, аз също доста я слушам и ми харесва. Аз самия съм завършил музикалното, но като инструменталист и го има и тоя момент, че много хора не възприемат транса като нормална музика, а като такава за наркоманите. Много отрицателно мнение имат по тоя въпрос 70-80% поне от хората при нас, така мисля. Според мен тази музика си действа унасящо и релаксиращо. Защо да трябва да взимаш наркотици и да се напушваш, примерно като я слушаш. Ако искаш да се занимаваш в личен план, освен с работата си, която както чета се справяш добре с нея, търси момичета от твоя бранш дет се казва. Примерно такива, които обичат клубната музика, работят, имат връзка примерно със съответните клубове, барове където това звучи и те самите обичат да я слушат. Разговаряй с определените такива момичета по теми за електронната музика, например. Може би в тия браншове, където си най близко ти ше намериш и подходящата. Според мен, човек може да е щастлив сам, попринцип до определено време. Идва момент, в който все пак почват да ти липсват и да искаш някои неща. Зависи от гените и натурата на човека. Комбинирай някак режимите на работа и свободното време с това дето писах по горе. Така мисля, че ще ти е по добре, отколкото да живееш в самота. Човек, колкото и да работи добре и да се чувства добре сам, идва момент в който му се иска да направи нещо по различно и да е добре в личен план!
 • #7 от Мъж, 33 години 02.02.2016, 07:01 А защо не спреш да учиш ?
  Не си вземеш колата и парите и не започнеш да ядеш, да пиеш и да живееш ?

  Дискотеки, почивки, плаж - море, алкохол, купони, момичета ?
  Какво лошо има в това да се забавляваш ?
  Да изпиташ хубавите неща в живота, пороците са също едни от тях.

  Какво въобще за теб е живота ?
  Учене, работа и спане ?
  Сериозно, маладеж? Стегни се малко и бъди мъж. Намери си момиче, бъди си с нея, насам - натам, забавлявай я. Не си пропилявай живота. ЖИВЕЙ!!
 • #6 от Мъж, 37 години 12.01.2016, 09:36 Номер 5, това шега ли е? Ирония може би? А към автора - не е правилно да тръгваш в тая насока да мислиш, че другите са глупави, алкохолизирани, развратни и няма какво да намериш в тях. Всеки е различен, и повечето хора имат нещо ценно. Както и ти си ценен. Може, разбира се, да свикнеш да си бъдеш и самодостатъчен, но просто това е извратен живот. Човекът е социално същество и истински пълноценен е между хората, в обществото. Но, авторе, редно е да потърсиш помощ от друг човек, например да отидеш на психолог, и в поредица от срещи да дискутирате и обмисляте конкретни стъпки, чрез които да преодолееш проблема. Може и да не е на психолог, но потърси помощ от друг човек. Не може сам да се излекуваш от всички неприятности.
 • #5 от Анонимен 23.07.2015, 11:11 Може разбира се. Купи си котка или хамстер и му дай цялата си любов. Аз имах едно време измислен приятел и си говорех с него, когато ми е тежко. Казваше се Чочко. След това почнах да давам имена на различните предмети и да си говоря с тях. хахаха сега се сетих една много забавна история с Ицака (така бях кръстил пердето). Дръпнах го малко по-рязко и той ме шляпна по главата. И двамата се смяхме много.
 • #4 от Жена, 24 години 10.07.2015, 19:26 Оффф това с влака е мнооого лесно за казване, но никой не обича да чака. Честно, според мен може да си си добре и сам, аз лично съм си много добре така, преследвам си целите, имам време за себе си и работата... Но явно за всички околни е странно и едва ли не немислимо да си ок като си сам ... Отговорът е у теб - ако си ок не се впрягай, а ако пък много ти липсва нещо - потърси, но не на типичните и тривиални места, не ти трябва конкретно място, нагласата привлича това, от което се нуждаеш и може да се случи къде ли не :)
 • #3 от Жена, 24 години 09.07.2015, 08:55 Aми aко мен питaш и aз съм сaмотен човек и всички ме мрaзят!
 • #2 от Мъж, 33 години 27.05.2015, 13:23 Човек може да бъде добре сам, ако се научи да си е самодостатъчен, да се чувства добре със своята компания. Стойностни жени има много, както има и много "кифли" които гледат само парите. Но не очаквай една стойностна жена да дойде при теб с думите "виждам, че си интелигентен, аз си търся нещо сериозно, айде с мен"...
 • #1 от Анонимен 26.05.2015, 17:12 Първо, признаваш, че имаш проблем - това е първата крачка. Второ, намери си хоби вместо да се скъсваш от работа - ще намериш хора със сходни интереси, които ще те оценят. Трето, за всеки влак си има пътници, само отиди на правилната гара :)