Сподели
Докато се разхождаме по улиците, пием кафе навън или седим с приятели, често се сблъскваме с фразата“ЗАБРАВИ ГО“. Най-разпространеният съвет от години. Всеки един от нас, човек с достатъчно опит в леглото, работата, живота, чува или произнася тези две вълшебни думички. Нашето завинаги несбъднато желание.

Хората искат да забравят поради милиони причини-любовна мъка, неуспехи, конфронтации, уволноние, неудобство. Разумът ни иска да изтрие тези спомени, все едно са файлове на компютър – натиска Delete и ненужната информация е заличена. Уви, подобна опция не съществува. Колкото е по-тежка информацията, толкова е по-трудно да се премахне. А с годините тя се натрупва с всеки ден. Може би ние си падаме малко мазохисти, защото останем ли сами, без някакво занимание, ние се връщаме към умствения ни багаж, тещаш прекалено много, за да бъде погълнат от машината ни за багаж - наречена мозък. И така ние оставаме на едно пусто летище, някъде по средата. И притежаващи еднопосочен билет в ръката с посока“напред“ сме безсилни, заседнали заради един куфар с надпис“черното минало“, това, което бихме желали с щракане на пръстите да изчезне. Колкото ни се иска да го зарежем там, то е в телефоните ни, в паспорите ни, в лаптопите ни, по дрехите ни. Бихте ли си представили едно пътуване без тези неща? Невъзможно, а. Ако пък е в прекомерни количества, ще ни лиши от откриването на нови хоризонти, и изобщо от потеглянето по този нов път за нас. И стигнахме до момента, в който звучи онази популярна филмова музика, а ни се намираме на кръстопът и трябва да вземем онова изключително важно решение. Какво правим с тежкия, “мръсен“ багаж на нашето съзнание. Постъпваме като всеки един изпитан пътешественик - вземаме само най-важното. Само онова, което ще ни бъде от полза в бъдеще. Онова, което ще ни напомня, че сме сгрешили, но сме го преодолели и надраснали. А на летището оставяме подробностите. Измислените от нас“какво, ако бях постъпил по различен начин“ развития на станалото. Възможните мнения за нас.

И така след като се освободихме от ненужното, сме готови за излитане. Слагайте коланите и се гответе за следващото си приключение. А багажът на летището – той вече се е превърнал в загубен или забравен. 

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (0)