Истории от работното място

Проблем с комуникацията

Сподели
Имам проблем с шефката си, която е 42г жена. Приеме на работа във фирмата преди две година, след като завърших вишето си образувание. Отначало се държеше мило с мен. Навлязох в работата и мога да кажа, че съм един от най-добрите в офиси. Мойте проекти минават лесно и без оплакваният от клиентите. Не мога да кажа, че не съм и финансово награден заради това. Може би от половин година отношението на шефката спрямо мен се промени драстично. Когато сме на оперативки или дискутираме нещо с колеги, тя постоянно ме засича, не ми дава да се изкажа. В същото време, когато останем насаме е сякаш друг човек. Дискутираме настоящи и бъдещи проекти, накъде да насочим силите за да сме конкурентни на пазара до момента в който се появи някой. Тога слага другото лице и почва да ме мачка. Миналата седмица се прибирахме от командировка само двамата. Тя бе доста отворена и си говорехме на всякакви теми. Малко преди да престегнем, аз я попитах защо понякога се държи така към мен, какво не и харесва в моето поведение. Тя само ме изгледа със странен поглед и ме попита дали наистина не се сещам защо. След което разговорът секна и така до днес.
Моля да ми дадете съвет, какво да правя? Къде мога да съм сгрешил?

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (15)

 • #15 от Мъж, 70 години 13.09.2016, 15:46 Бъди сигурен, че твоята жена няма да устой на тази съблазън и няма да и простят. ОГРОМНА Е РАЗЛИКАТА между моралните норми - измислен морал- и реалността. ТО бива бива да си задръстен ама прекаления светец и богу не е драг. ДОРИ И в библията е записано. И СЕГА на новата работа нима мислиш че няма такива други жени които да те харесват и да си легнат с теб.
  И АКО МИСЛИШ ОЩЕ 80 години да я караш така.... боже опази...... сори
  Към дискусията бихте ли си казали мнението и вие драги читататели колко процента сте за да бъде ощастливена тази жена и колко да скромничим. КЪДЕ Е НАЙ ПРАВИЛНИЯ ОТГОВОР.
  НЕКА ДА ПОСЛУЖИ ЗА ОРИЕНТИР НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ.
 • #14 от Мъж 13.09.2016, 15:17 Недопустимо е да правиш секс с шефката си ли ?
 • #13 от Анонимен 13.09.2016, 10:47 От автора. Определено сгреших, като показах най-малки прояви на флирт. Да комуникацията се оправи в първият момент, но сега тя очаква нещо повече от мен. Това е недупостимо за мойте разбирания за това напуснах. Благодаря на всички който ми дадоха съвет.
 • #12 от Мъж, 71 години 05.09.2016, 19:11 Приятелю, решението си е твое, не разочаровай жената, това правило при разумни хора отдавна не важи. Пофлиртувай, подари и поне няколко целувки и виж резултата и после сподели.
 • #11 от Мъж, 27 години 05.09.2016, 08:46 Автор:
  Благодаря ти за предоставената информация. Всичката е насочена, към сексуалният аспект на нещата. Това може да означава няколко неща.
  1. Не съм се справял добре с работата си, но за това че съм бил желан сексуален обект съм бил неправомерно издигнат в ерархията.
  2. Справял съм се добре с работата и в последствие съм станал сексуален обект.
  Да си призная предпочитам второто.
  В моят кратък житейски опит съм разбрал, едно нещо. Там от където ти идва прехраната, онази работа не си развявай. Предпочитам да остана на този принцип и ако трябва да си потърся работа.
  Може ли проблемът с комуникацията да не се основа на сексуално превличане от страна на шефката.
 • #10 от Анонимен 01.09.2016, 22:13 ПРИЯТЕЛЮ доста неща оставих да прочетеш може би прекалих, вярвам че съм бил полезен.
 • #9 от Анонимен 01.09.2016, 22:11 Отворена връзка? Ето какви са правилата за неангажиращ секс

  Отворена връзка? Ето какви са правилата за неангажиращ секс
  Сексът понякога доскучава. Не само това, но и самата връзка може да се превърне в скучно съжителство, което по-скоро прилича на съквартирантство, отколкото на романс. Някои хора се обръщат към варианта отворена връзка. В нея обаче има някои правила, които трябва да се спазват. В противен случай рискувате отношенията ви да отидат по дяволите и да стигнете до раздяла.

  Най-напред разберете какво точно е отворена връзка


  Отворена връзка не е някаква слободия, която да ви дава право да спите с когото си поискате безразборно и след това да се приберете вкъщи при половинката си. Тази представа излиза далеч от рамките на отворената връзка и прилича повече на разграден двор, в който нито един от партньорите не се интересува от другия.
  Отворената връзка се гради върху доверие и честност, пише "Аз жената". Тя следва определени правила, които ще ви помогнат да задоволите потребностите си без да нараните човека, когото обичате и с когото в крайна сметка искате връзката ви да продължи.

  Уверете се, че го правите поради правилните причини

  Дайте си ясна сметка защо имате нужда от отворена връзка. Искате просто да спите с други хора, за да се разнообразите или имате нужда от по-дълбока духовна и емоционална връзка с някой друг.
  Ако отговорът клони повече към второто твърдение, вероятно това означава, че трябва да скъсате със сегашния си партньор. Отворената връзка няма да ви помогне да се почувствате по-добре, а само ще задълбочи нещата.
  Отворените връзки предимно трябва да са на физическо ниво. Когато се намеси и емоционалността, нещата излизат извън контрол.

  Установете граници

  Отворената връзка не дава безкрайни възможности за своеволия. Трябва да си изясните докъде имате право да стигнете и по какъв начин. Всичко ще е по-лесно и безоблачно, ако си изясните предварително правилата на играта.

  Казвайте на другите си партньори

  По-добре е да намирате партньори, които нямат нищо против да участват косвено в отворената ви връзка. Така ще избегнете недоразумения, накърнени чувства и излишно влюбване, което в крайна сметка не търсите.

  Преглеждайте се редовно

  Важно е да правите редовните си здравни прегледи, след като имате много партньори за кратък период от време. Това ще намали риска от полово предавани болести за вас, както и за партньора ви.
 • #8 от Анонимен 01.09.2016, 22:05 Признаците, които издават кога жената има спешна нужда от секс
  Публикувано на 04. 02. 2016 от Камелия Василева в Секс // 0 коментара

   След като разбрахме колко благоприятно действие има сексът върху физическото и душевното ни здраве, си обещахме да се пазим от всяко итнимно униние.
  Тъжни и депресирани
  Когато правите секс, настроението ви се повишава. Причината е много проста – психическото удовлетворение, което човек получава по време на секс се дължи на отделянето на хормона ендорфин, отговарящ за доброто настроение.
  Имате нужна от раздвижване
  Сексът е най-добрият спортен заряд, изобретен някога от човечеството. При възбуда, пулсът се увеличава от 70 на 150 удара в минута – като при тежкоатлетите при вдигане на щанги. Половин час секс изгаря около 200 калории.
  Срещу вируси и настинки
  Укрепете имунната си система със секса. В кръвта на хората, които го правят редовно, се съдържат 30 % повече антитела, отколкото в кръвта на тези, които се въздържат от секс. Поради тази причина сексуално активните дами и господа много рядко хващат грип.
  Размера на гърдите
  Невероятно, но факт – постоянните секс занимания увеличават размера на гърдите! Работата е там, че когато жената е възбудена се увеличава кръвообращението в тялото и гърдите й могат да пораснат с до 25%.
  Паметта ви изневерява
  В това може и да е малко трудно да повярвате, но всеки женски оргазъм повишава нейното IQ. Американски учени установили, че по време на оргазма кръвообращението в организма се осъществява на максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига до всички органи, в това число и до главния мозък.
  Страдате от безсъние
  А е толкова сладко да заспите след оргазъм, нали? Всичко е заради това, че отделящият се при секс хормон окситоцин има силен успокоителен ефект и се явява прекрасно естествено сънотворно. За стягане на мускулите на практика по време на секс участват всички групи мускули, включително и така важните за жените мускули на таза, бедрата, корема, ръцете, краката. 20 минути секс се равнява на половинчасова сутрешна гимнастика.
  При първи признаци на стареене
  При редовен секс в организма се увеличава количеството на колаген, който както е известно, прави кожата гладка и нежна. А отделящият се по време на полов акт прогестерон избавя лицето от пъпки. Направени изследвания показват, че хора които правят секс три пъти седмично винаги изглеждат поне 5 години по-млади от своите връстници.
 • #7 от Анонимен 01.09.2016, 22:03 Жените мечтаят да получат седем вида оргазъм. Вижте какви


  Оргамите на жената били най-голямата награда за мъжа, твърдят мачовци
  02 Февруари 2016, Вторник
  Източник: уомън. бг

  Освен Же - точка имат и У - точка, открийте я и започвайте масажа
  Всяка жена мечтае да изпита дълбок, разтърсващ оргазъм. Съгласни сте, нали? Освен че това е едно от най-хубавите неща, които можете да изпитате, оргазмът освобождава напрежението, оправя настроението, стяга фигурата, а същото така е много полезен за здравето ви. Абе, все хубави неща.
  А знаете ли колко вида оргазми има? Много. И ако не сте запознати с това, никога не е късно да научите нещо ново.
  Ето и някои от най-разтърсващите женски оргазми.
  Вагинален оргазъм
  Това е един от най-често изпитваните оргазми по време на вагинален секс. Той не изисква допълнителни ласки и стимули от страна на партньора по време на половия акт. Разбира се, силата и продължителността на вагиналния оргазъм зависи от размера на члена, от скоростта на движението му, от начина, по който го правите
  А как да го изпитате? Едно от най-сигурните неща е да поставите възглавница и да качите краката си на врата на партньора. Тази поза е идеална, защото позволява максимално проникване. Неговият член ще докосва матката ви с всяко движение, което ще ви достави страхотно удоволствие. А контактът очи в очи ще ви направи по-близки и ще създаде още по-горещо чувство.
  Клиторен оргазъм
  Този изключително приятен оргазъм настъпва при стимулирането на клитора с ръка, език, устни... Може би ще се изненадате, но пенисът също може да предизвика клиторен оргазъм. Това става чрез триене главичката на члена в клитора, без проникване, в продължение на няколко минути. Вие или вашият партньор леко хванете с ръка члена му и започнете с главичката да масажирате клитора и половите устни. Чувството е просто страхотно
  Маточен оргазъм
  Получава се в случаите, когато членът достигне до матката и преди всичко зависи от дължината на мъжкия полов орган. Хубавото на този вид оргазъм е, че той продължава дори няколко минути, след като пенисът е вече извън вагината. Кулминационната точка се крие в уцелването на правилния момент на проникване. Някои жени могат да достигнат до него без дори да е необходимо такова. Нужно е само лека стимулация с пръст или език. Този вид оргазъм може лесно да получите при анален секс.

  Оргазъм при стимулиране на "G“-точката
  Много малко жени са имали възможността да изпитат този вид оргазъм. Някои дори не вярват съществуването на "G“-точката.
  Ако сте от жените, които искат да опитат нещо ново и да изпитат ефекта "оргазъм при стимулиране на "G“-точката“, това може да постигнете при въздействие на главичката на члена върху нея. Запомнете, че важен е правилният ъгъл на позата. Най-удобна поза в случая е, когато жената е отдолу, а под кръста и е поставена възглавница.
  Може да опитате и позата “лъжички”, при която той прониква зад вас, а двамата сте в легнало положение. Преметнете крака върху неговия – така ще може да проникне дълбоко и да стимулира предната страна на влагалището. С малко повече практика и желание ви гарантираме, че ще усетите желаното удоволствие.
  Оргазъм на U-точката
  Можете да изпитате този разтърсващ оргазъм по няколко начина: седнали, прави или коленичещи, ако неговите тласъци са кратки и силни, а вие обвиете краката си плътно в него.
  Можете да пробвате, като го “обяздите” наклонени към него, с максимално разтворени крака, така че колкото се може от областта на влагалището да е в контакт с пениса му.
  Какво прави оргазъма на U-точката толкова страхотен? Вие сте отгоре, вие диктувате правилата и сами можете да определите от какво точно се нуждаете
  Анален оргазъм
  Този вид оргазъм може да бъде много чувствен, а ако го съчетаете с клиторен или маточен, ще изпитате нещо наистина разтърсващо, гарантираме ви. Той е за тези, които обичат предизвикателствата и са готови да опитат от всичко.
  Накарайте партньора си да ви погали нежно с пръсти, леко увеличавайки натиска. Може да оближе областта с език, а може да сложи и презерватив на езика си.
  Пробвате ли това веднъж, ще разберете колко много сте изпуснали и ще искате още, и още... Ако партньорът ви не е много настроен за такава любовна игра, пъхнете лубрикант точно преди секса за по-дълбок и силен оргазъм.
  Аналният оргазъм е много силен и продължителен, но само при условие, че жената е наистина отпусната. Протича като вълни и конвулсии, които отначало не са толкова силни, но нарастват с последващите тласъци.
  Продължителен и силен оргазъм
  Оргазъм – мечта за всяка жена! Това е дълбок, интензивен клиторен оргазъм, който може да продължи неопределено време. Това е оргазъм, при който вие сте на ръба на кулминационна точка много дълго време, без да я достигате.
  Как да изпитате това удоволствие?
  Първо, трябва да се отпуснете добре и да започнете с дълбоко дишане с корема. Партньорът ви може да стартира с лека орална любов или да играе нежно с клитора ви.
  Много подходяща е техниката "закрепите на ръба”, което значи мъжът да ви възбужда все повече и повече, редувайки интензивни движения с нежни ласки. Не си позволявайте да достигнете до пиковата точка. Когато почувствате, че кулминационната точка наближи, сменете позата. Правилната техника гарантира невероятен взрив в края на упражнението.
  Това е едно от най-страхотните усещания, защото можете да контролирате напълно колко дълъг и силен да бъде оргазма ви.
 • #6 от Мъж, 70 години 01.09.2016, 21:55 Днес ще ви разкрием всичко, което трябва да знаете за секса след 40!

  1. Всички мастурбират, но не си признават.

  2. Мъжете не се интересуват чак толкова дали си гладко епилирана на онова място.

  3. Не дължината, а ширината има значение.

  4. Мъжете обичат да се гушкат толкова, колкото и ние.

  5. Не можеш да определиш размера на пениса му по големината на дланите или стъпалата му.

  6. Струва си да се експериментира в секса. Пози, места - малко разнообразие няма да навреди на никого.

  7. Порното възбужда и не е чак толкова неприятно да се гледа от време на време.

  8. Няма смисъл да симулираш оргазъм. Покажи му какво точно харесваш - това е брилянтно.
  Снимка: Thinkstock

  9. Никога не е късно да възродиш сексуалния си живот, ако е в застой - започнете със секс с повод, а след това ще продължите неусетно с приятните занимания.

  10. Всички лъжат за това колко често и по колко пъти правят секс.

  11. Фантазиите са страхотни и разпалват страстта.

  12. Няма нищо лошо в това да си изморена и да не ти се прави секс.
  Снимка: Thinkstock

  13. На мъжете не им пука с какво точно си облечена в леглото.

  14. Мъжът е длъжен да се погрижи първо за твоето удоволствие.

  15. Той те харесва точно такава, каквато си, а ти си ужасно секси!

  Прочетете още:

  Точната формула на качествения оргазъм

  Сексуална съвместимост според зодията

  Вагиналният оргазъм не съществува!

  Кажи ми как обичаш яйцата си, за да ти кажа какво да пробваш в леглото си довечера
 • #5 от Мъж, 70 години 01.09.2016, 21:52 Съпруги и любовници
  Когато разбра, че мъжът и има любовница, тя събра багажа си и замина на вилата, легна на дивана и повика бърза помощ. Бързата помощ се състоеше от пет нейни приятелки, всяка от които имаше свой поглед върху проблема за мъжките изневери. Тя специално извика и петте защото сама не беше в състояние да реши коя от тях е по – права.

  Искаше те сами помежду си да решат този въпрос по пътя на дискусия, сбиване или жребий и да стигнат до колегиално решение. Което тя ще въплъти в живота си без да размишлява, защото за размишления нямаше никакви сили. Тя ту искаше да го убие по някакъв циничен и извратен начин, ту да му се хвърли в краката и да моли за милост или пък да се престори, че изневярата не е предателство, а просто... еротична шега. С една дума, в главата и идваха толкова различни мисли, че буквално я разкъсваха на части. Оставаше да изгони всички до една, да заключи празната си глава с катинар и да седи в ступор до тогава, докато победилата в колегиалния съвет мисъл не влезе в нея така, както пускат хищна рибка в току- що изпразнен аквариум.

  Петте поканени пристигнаха доброволно и бързо защото в известен смисъл бяха идейни врагове една на друга, а старото приятелство само способстваше тази вражда. Всяка жена към определена възраст има собствена концепция за личното си щастие и е готова да го защитава пред приятелките си по – отчаяно отколкото дори съпруга си. Често мъжа е само приложение към концепцията, веществено доказателство за това, че жената знае как да се справя с мъжете. Способността да градят връзки повечето жени смятат за главно свое достойнство, за онази женска мъдрост, която украсява жената когато младостта престава да и бъде украшение. Опитайте се да кажете на жена след трийсет и пет, наивна си и не разбираш нищо за мъжете. Тя ще ви разкъса веднага или след време, открито или явно, но при всички случаи, ще възприеме думите ви като нагло предизвикателство. Особено, ако се познавате отдавна. В този случай вашата преценка, че тя не разбира нищо - е сериозно осъждане на нейния нещастен и неправилно изживян живот. А какво може да бъде по – оскърбително от подобна присъда?

  Първата от петте приятелки беше омъжена почти от детството си и имаше за мъж такъв женкар, че отдавна се беше уморила да брои любовниците му. Отначало тя страдаше и чакаше кога в него ще се събуди съвестта, после страдаше и чакаше кога либидото му ще заспи, а после престана да страда и стана идейна последователка на мъжката полигамия. Тя казваше:”Нека те да страдат, че той не се развежда с мен и ги сменя като ръкавици. Аз винаги съм номер първи, а главното е, че той винаги се чувства виновен и е нежен с мен, за разлика от моногамните мъже които за верноста си искат от жените си толкова любов и грижи като, че ли с тази вярност я обсипват със злато”. Нейната главна противничка беше втората приятелка, която в търсенето си на идеала беше сменила четирима мъже. Новият и от неотдавна мъж беше почти идеален, не пиеше, беше хубав, добре печелеше, а главното – не и изневеряваше. Първата приятелка обичаше да дразни втората с намеци, че той все някога ще и изневери и ще и се наложи или да изгуби такъв прекрасен съпруг или ще трябва да го приеме заедно с любовницата му. ”За нищо на света! – крещеше втората приятелка – Никога няма да го приема назад от леглото на друга жена!”. И като правило, веднага започваше да плаче, представяйки си как оставя такъв красавец, събира куфарите си и заминава от прекрасната им извънградска къща в гарсонерата си в Люлин.

  На сблъсъците между първата и втората приятелка мрачно гледаше третата, която много години обичаше женен мъж и се срещаше с него. Повече от всичко на света тя мечтаеше да се окаже на мястото на жена му, да създаде с него ядро и да му роди потомство, а не да се смята за страничен продукт на еволюцията. Ролята на вторичен продукт понижаваше самооценката и, още повече, че жена му дълги години изобщо не я забелязваше и се изхитряваше да задържи мъжа си в брака. Когато третата приятелка започваше да иска развод, възникваше конфликт и тя веднага чувстваше, че взискателната съпруга печели на неин фон. А да допусне загуба от съперницата си тя по никакъв начин не можеше да си позволи.

  В ролята си на любовница от десет години тя вече не можеше да излезе от тази игра, защото изходът от нея би означавал загуба, а статуса кво намекваше за равенство на силите.

  Четвъртата приятелка беше привърженичка на свободната любов и смяташе, че само по този начин може да се запази истинската близост. ”Дори ако след много години брак съпрузите не си изневеряват, което се случва много рядко, те непременно флиртуват настрани и имат сексуални фантазии с други. Ако двамата изискват един от друг вярност, то и на двамата се налага да крият много от емоциите, желанията, мислите си. Придържайки се към вярност хората получават само лъжа и отсъствие на доверие”. От четвъртата приятелка се възмущаваха всички, дори първата. Първата казваше: ” Що за брак е това където секса настрани е в реда на нещата? Искам мъжа ми да знае: неговите похождения – са рани, които той вероломно ми нанася. Искам да оценява моята търпимост, любов и разбиране. Както и моята чистота. Ако той престане да смята изневярата си за зло, за какво тогава ще ми бъде благодарен? Освен това не е разбираемо как можеш да търпиш отсъствието на ревност. Нали мъжете са такива собственици. Той може да спи с други, а да обича теб, но не може равнодушно да се отнася към това, че и ти спиш с други. Ако те обича, това е напълно изключено”.

  «Не равнодушно, а с разбиране, — възразяваше четвъртата приятелка. — Ние сме големи хора и се обичаме такива каквито сме. Без да идеализираме и фантазираме, че всеки от нас може да замени със себе си целия свят за другия, да бъде единствен и напълно да отдава вниманието си само на него. Ние се обичаме един друг не заради верността. Вие всички обичате само себе си за това започвате да ненавиждате мъжете си веднага щом обърнат внимание на някоя друга”. В това място на съвместното обсъждане всички, като правило, преминаваха в крясък, но когато идваше петата приятелка, настъпваше мълчание.

  Петата приятелка живееше с мъжа си почти толкова отдавна колкото и първата, но проблема с изневярата никога не беше заставал пред нея. Навремето всяка от шестте се опита да провери този удивителен факт като кокетничеха със съпруга и и отдавна вече никоя не се съмняваше в това, че мъжа на петата е абсолютно индиферентен към всички жени освен собствената си жена. През целия си живот той я боготвореше и пребиваваше в състояние на перманентна страст. Би било възможно петата приятелка негласно да бъде призната за победителка в това неформално съревнование, ако нямаше едно”но”. Тя самата нееднократно изневеряваше на мъжа си и винаги казваше, че би простила с лекота изневярата му защото не вижда в това нищо криминално. Обаче мъжът и не искаше нито да и изневерява, нито да забелязва съперниците си. А ако случайно забележеше, предпочиташе да не реагира на този неприятен факт. Останалите приятелки я осъждаха и съчувстваха на мъжа и и ако и завиждаха, то това се случваше само в най- лошите им моменти. На всички, дори на четвъртата приятелка, беше очевидно, че петата не обича мъжа си и за това неговата вярност губеше смисъла си.

  Шестата беше героинята. До този момент нейната ситуация беше почти идеална. Тя живееше с мъжа си не една година, между тях имаше близост и доверие, и за това, когато в живота му се появи друга, той почти веднага и призна и честно каза, че не знае как да излезе от задънената улица. Той каза, че е готов да си отиде, ако тя го изгони, но би искал да остане, ако тя му позволи, въпреки, че не може да обещае, че веднага ще прекъсне връзката с любовницата си. За кратко време другата жена му беше станала по – скъпа, интересна, а главното – обичаше го и той не можеше да не усеща своята отговорност. Ако героинята не беше разбрала новината не от него, щеше да и бъде по – лесно. Тя би поживяла в тази ситуация щеше да провери доколко е отвратително да бъде в ролята на жена на която изневеряват и дали е възможно да търпи както първата си приятелка. За това време чувствата му към другата можеха да отслабнат или обратно – да станат по - силни и това би решило проблема с избора. Но той беше честен и сам и разказа за това. За това трудният избор сега беше именно пред нея.

  И така, тя лежеше на дивана във вилата си, а петте нейни приятелки спореха една с друга как е по – добре да постъпи. Тя именно за това ги беше събрала, всичките пет, за да избере най – доброто решение, защото самата тя вече нямаше посока към която да ориентира мислите си. И не можеш да разбере – какво е това, изневярата на мъжа и?

  Дали това е случайна грешка която трябва по – бързо да прости, да му помогне да я поправи и заглади вината си пред нея. Дали това е предателство, което фатално късаше връзката им и обратен ход няма, а само агония пред смъртта на брака им и най-доброто, което би могла да направи е да я съкрати. Дали това е нейна вина и тя несправедливо носи наказанието си за това, че не е могла да разбере, почувства, задоволи някакви важни за него потребности, защото тя знаеше, че понякога мъжете стават беззащитни пред сексуалните проблеми. Дали това е неговото желание да обнови и разтърси леко застоялата и избледняла еротика с нови остри емоции и тя трябва да му бъде благодарна за това. Накратко, гледните и точки върху проблема бяха толкова различни, че тя сериозно се плашеше от състоянието на главата си. Струваше и се, че само психически болен човек може да има множество кардинално различни мнения като отговор на един и същ, доста принципиален за него въпрос. Това означаваше не само пълно отсъствие на принципи, но и абсолютно разфокусиран поглед към света.

  Впрочем, тя и не криеше от себе си, че е полудяла. Разумът и беше избягал от уютният свят на илюзиите така, както изкуствен спътник на земята се откъсва от орбитата си и се оказва в открития космос сред милиарди други светове, всеки от който живее според собствените си закони. Петте приятелки и се струваха като извънземни, които са се събрали на междугалактичен конгрес по въпросите на мъжката полигамия. Като вещици на голямата поляна, те прилетяха на реактивните си метли за да изложат собствените си програми. Ако някой се беше заел да води протокола на заседанието в него биха се появили пет пункта, пет пътя за решение на проблема, които бяха предложени на стопанката на дома. Всяка приятелка беше споделила собствения си вариант на решение и се получи примерно следното:

  1. Да прости, намеквайки на материална и морална компенсация.
  2. Веднага да подаде на развод и точка.
  3. Да не дава мъжа си на съперницата.
  4. Да уважава правото му на сексуална свобода.
  5. Да си намери млад любовник или по –добре – двама.

  Оспорвайки преимуществата на чуждите програми и лобирайки собствените си проекти, дамите едва не скъсаха гласовите си връзки от което ушите на пострадалата се запушиха, а в главата и стана още по – мътно от преди. И изведнъж.. Четвъртата приятелка се качи на масата и изкрещя: ”Тихо!” – каза четвъртата приятелка - Имам важно заявление за всички вас. Това касае вашите мъже. Постигнала внимание и тишина, тя слезе от масата и седна на стола небрежно кръстосвайки крак върху крак. ” И така, — каза тя, —сега всички вие ще трябва да чуете от мен нещо не съвсем приятно за ушите ви. Но положението в което се оказа домакинята ме принуждава”. „Нахалница” – изфуча втората приятелка. ”Удивително нахалство”, - с възхищение се съгласи петата приятелка. ”Вие всички знаете, че мъжете ви понякога се събират в нашият дом да играят покер или табла. За никой не е тайна, че именно у нас цари атмосфера на емоционален комфорт и присъства духа на свободата. Именно това ви плаши, вас, нещастни портмонетки, защото повече от всичко на света цените стабилността на собствените си илюзии. И вие и аз, прекрасно знаем, как ненавиждате нас и нашият дом. Нашите свободни отношения предизвикват във вас отвращение, но това е просто страх.

  Това е страх, че все някога вятърат на свободата ще пробие собствените ви плесенясали кутии и ще отвори прозорците. Вие се страхувате от течението, готови сте да се задушите в собствения си прахоляк само и само да не се разсеят илюзиите ви. Тази страхливост отчасти е разбираема за мен, но... ”. „Приключвай с речта си – мрачно я прекъсна първата приятелка. – Остави проповедта си за разврата за онези, които зле те познават и не разбират колко си нещастна в суингерския си брак”. „Отлично, — каза четвъртата приятелка. — Ако ви омръзна встъплението, веднага преминавам към същността. Вашите мъже, за разлика от вас, обичат нашия дом, защото са мъже, а не нещастни портмонета и духът на свободата е в кръвта им. Те не се страхуват да бъдат откровени помежду си защото между мъжете има негласна мъжка солидарност и не правят като вас интриги, а моя мъж не крие нищо от мен защото за разлика от вас, аз не го задушавам със задължения. По този начин, аз съм наясно за всички изневери на мъжете ви и вероятно щях да мълча до гроба си, ако не беше днешната ни среща. За да помогна на нашата приятелка, искам да озвуча известните ми факти за вашите мъже”.

  Възцари се дълбоко мълчание. Към четвъртата приятелка се приковаха десет очи, включвайки и домакинята. „ От къде ти дойде на ум, че ние искаме да чуем това?” – мрачно попита първата приятелка. ” От къде реши, че това са факти, а не хвалби на пийнали мъже?” — иронично попита петата. „ Защо смяташ, че нищо не ни е известно за собствените ни мъже?” — нервно попита втората. Четвъртата приятелка мълчеше и гледаше приятелките си с нежна усмивка все едно, че изведнъж всички и станаха сестри и разногласията получиха друго значение, много по – незначително в сравнение с кръвното родство. ” И все пак, нека каже – произнесе домакинята. И нека не се страхуваме от истината, каквато и да бъде тя”.

  «Говори», —каза третата приятелка. «Ок, —каза четвъртата приятелка. — Имам намерение да ви кажа, че вашите мъже, и петимата, ви изневеряват толкова често колкото и моя мъж. Всичките петима ваши мъже. Но ако моят мъж прави това откровено, без да поражда недоверие, без да измъчва съвестта си и ми предоставя същата свобода, то вашите се крият, лъжат, натрупват си нервози и ви ограничават”. Всички мрачно мълчаха, докато тишината не беше разсечена от силен шум. Втората приятелка беше припаднала. Всички се втурнаха към нея и се засуетиха за амоняк, валидол, въздух и вода, някоя я разтърси, друга – разкопча яката и, трета хукна да отваря прозорците, а някоя набираше телефона на бърза помощ.

  „Събуди се, събуди се, - уговаряше втората четвъртата приятелка, паднала до нея на колене. – Това беше първоаприлска шега!” Втората отвори очи и залепи на четвъртата плесница. „Наистина ли е шега?” – уточни третата приятелка. Четвъртата приятелка изхлипа. ”Простете ми – каза тя. Исках да видя реакцията ви”. Всички по ред изказаха на четвъртата какво мислят за нея, за чувството и на хумор и за първи април. И едва след като леко се поуспокоиха забелязаха, че домакинята вече не лежи на дивана в позата на умиращ лебед.

  „Аз разбрах всичко – каза домакинята, когато погледите се обърнаха към нея. – Като цяло не е толкова важно как ще постъпя с мъжа си, ще му простя или не, ще се смея или ще плача, главното е, че това се случи и от плашещо съмнение, от шокиращ намек се превърна в обективна реалност. На мен не ми е нужно вече да фантазирам, че съм единствената привлекателна жена в света, не ми е нужно да се самозалъгвам, че между нас всичко е идеално и безпроблемно, мога вече да не се самоубеждавам, че съм особена и никога няма да ме настигне такава беда, аз вече не се страхувам да се усъмня в това и от раменете ми падна тежък товар. И това вече не е зле. Във всеки случай няма да припадна и няма да умра, ако изведнъж разбера такава новина. Аз вече я научих. Сега остана просто да я преживея. Никой не може да ми даде съвет, защото никой не знае как именно аз ще я изживея и какво ще почуствам в процеса на преживяванията си. Възможно е да почувствам разочарование, възможно е – желание да поправя всичко. Това ще покаже времето и това зависи не само от мен, а и от него. А аз, за сега чувствам огромно удоволствие от факта, че се събудих от умопомрачението си... и, без съмнение - СЪМ ЖИВА!”.
 • #4 от Мъж, 70 години 01.09.2016, 21:49 Умната изневяра пази брака
  Пет причини да се хвърлим в нечие чуждо легло  Изневярата има най-красивото лице. Тя те кара да се разтапяш от удоволствие. Да цвилиш. Да гориш от желание да споделиш, да се похвалиш дори. А всъщност мълчиш. Двуличието й обаче е ужасяващо. Защото тя има и второ лице - грозно, потно, с дебел пласт размазан грим... То е пред очите ти, когато жертвата на изневярата си ти самият. В този момент ти се ще да му стовариш здрав юмрук в носа, да погледнеш презрително смотаната му физиономия, да поискаш развод. Но не става. Защото същото това омразно лице ти се смее подигравателно, съветва те да преспиш. Твърди, че утрото било по-мъдро от вечерта. Освен чест, казва то, в семейството има деца, двустаен дълго обзавеждан апартамент и някакви макар и дребни спестявания. Като нищо можеш да загубиш всичко. Такива могат да бъдат последствията, ако изневярата стане достояние на обществото и най-вече на партньора и адвокатите му.

  Изневярата наистина е като бомба под семейната спалня. Всеки избира сам: Дали да я отнесе в първия пункт за вторични суровини и да се посвети на скромно моногамство, или да я остави да цъка, докато тялото се топи в нечии нескрепени с брачен договор ласки. Въпреки риска, или може би точно заради него, умните мъже и жени предпочитат втората позиция. И посочват поне пет причини, които не само оправдават, но и правят необходима изневярата.

  1. Любопитството

  Мъжът никога не поглежда зад вратата, ако сам не се е скрил там.

  А. Дюбоа

  Къде според мъжете е най-интересното място на света. Не, не са пирамидите, нито водопадите, нито дори "Ноу камп" в Барселона, а под чаршафите на някоя Афродита. На жените също им се ще да надникнат в леглото на поредния звезден Аполон, изгрял в снощното телевизионно реалити. Защото, няма съмнение, това, което се крие там, е далеч по-различно, от онова, което предлага отдавна додеялият ти вече брачен партньор/ка/. Какво ли има под онзи балдахин, пита се душата. Какво ли съвършенство се крие. Едва ли ще мирише на готвено като в семейната спалня. Или ще се хърка като трактор. Единственият начин да се отговори на всичките тези парещи въпроси е да се провери. Любопитството... Как да го укротиш, смачкаш и изхвърлиш от съзнанието си, след като бушува като вулкан. Не можеш. Тогава вземи душ, парфюм и тръгвай.

  2. Споменът

  Понасях изневерите на съпруга си дотолкова, доколкото обичах любовника си.

  М. Оклер

  От сън спомени няма, казват мъдреците. И от целомъдрие - също, допълват техните учители. Моногамният е сив и скучен човек. Той е досаден дори на себе си, твърдят пък психолозите авангардисти. За да умееш да гледаш в бъдещето, редно е често да се връщаш към миналото, казват философите. И какво ще намери там онзи съпруг/а/, който никога е изневерявал. Равно като бетонна плоча, жилаво и безвкусно като пиле на грил пространство. Няма емоции с високи децибели, тайни срещи и ключ от чужда стая, както се пее в песента. Само дребни скандали и отпуска в курорт с минерална баня. Как да го разкажеш това на аверите/ките/. Срам. Мълчание. Слушай тогава разказите на онези, които са били по-безнравствени и умни. И завиждай.

  3. Семейната любов

  Бог създаде любовта, за да изпитаме измяната.

  А. Балабанов

  Колкото и странно да звучи, няма нищо по благотворно и заздравяващо брака както умната и кратка изневяра. По принцип изневерилият съпруг/а/ се връща вкъщи щастлив и доволен, но леко гузен. Това го прави мил, любвеобилен, дори щедър. Точно в такива моменти се поднасят най-неочакваните подаръци, планира се най-страхотният уикенда, а вниманието достига точката на кипене. Почтен мъж повече от година се прибираше с огромен букет след всяка изневяра. Графикът му бе железен. Веднъж в седмицата, винаги във вторник. За съпругата, която нищо не подозираше, този ден бе истински празник. Колко много ме обича Кольо, радваше се, докато подреждаше цветята във вазата. Кольо обаче се скара с любовницата си, вече не изпитваше угризение и спря с букетите. Тогава настъпиха съмненията. И стана лошо.

  4. Отмъщението

  Най-голямата свинщина, която можеш да направиш на мъжа, който ти е отнел жената, е да му я оставиш.

  С. Гитр

  Изневеряваш или не, на теб ще ти изневеряват, това гласи един от най-гадните закони, формирал се през годините в семейните взаимоотношения. Той е като унищожителен компютърен вирус. Промъква се в съзнанието и човърка ли човърка. За потърпевшия безспорно изневярата е подъл и долен акт. Има различни начини той да се накаже. Отело е краен, въпреки че често намира последователи и днес. Боят не е решение. Той е бумеранг. Колкото повече биеш, толкова по-големи рога ще ти слагат. Разводът, поради изтъкнатите по-горе причини, също не е изход. Най-практичното и приятно отмъщение срещу неверника е да му изневериш и ти. Това е най-цивилизовано, европейско и безболезнено за цялата фамилия решение.

  5. Терзанието

  Младите искат да бъдат верни, но не могат, старите искат да бъдат неверни, но не могат.

  О. Уайлд

  В правото има понятие - пропуснати ползи. Казват, че Господ връщал от рая всеки мъж, отклонил нечие страстно предложение в името на морала. Такива случаи има. Те са причина за старческото безсъние и богатството на производителите на сънотворни хапчета.

  Месеци наред красавицата Донка преследва скромния програмист и верен съпруг Кирчо. Той упорито бягаше в името на стабилитета на брачното ложе. Мъжете в града се чудиха на устойчивостта и глупостта му и мечтаеха да бъдат на неговото място. В деня, в който Кирчо хвана жена си с друг, отиде при Донка. Падна на колене пред вратата й и заплака. Тя дори и не му отвори. Оттогава страда от хроническо безсъние. Вече и хапчетата не могат да му помагат.
 • #3 от Анонимен 01.09.2016, 21:47 Приятелю, нека колегите да бъдат точни и да оставят името ми в чата vinarsko за да си поговорим. ВЪПРЕКИ ТОВА И ТУК ЩЕ ТИ КАЖА НЕЩО. Разбира се това е мое мнение, много жени на тази възраст харесват млади мъже и това ен пречи че сина и е на тези години. За да ме разбереш напълно исками се разговора да е само личен. А за пред обществото ще си послужа с три статии които ще ги публикувам тук в няколко поредни коментара. И НАЙ КРАТКО иска те като истински мъж. ХАРЕСВА ТЕ. Изповед на една жена: Да, аз изневерявам на мъжа си!

  Някога виждали ли сте жена, която слага рога на съпруга си? Полюбувайте ми се – това съм аз. Аз му изневерявам и в същото време много го обичам.  С брака ни всичко е наред. Мъжът ми е интелигентен, има добър бизнес, към мен е грижовен и внимателен. Но аз непрекъснато се впускам в нови и нови “закачки” – ако искате, назовете ги флирт, изневяра, интрижка, каквото и да е – и не мога да живея без тях.  Как я докарах до този начин на живот ли? Най-добре е да започна отначало. Омъжих се, имам дом, прекрасен съпруг и куче… Всичко беше прекрасно. Но след две години, когато веднъж отворих шкафа с бельото си, онемях от изненада – вътре се мъдреше моята пижама на зайчета, размъкнати памучни гащи и старомодни сутиени. Всичко като на стара занемарена жена. Разплаках се. Къде бяха отишли дантелените ми корсети, кокетливото бельо, сексапилните нощници? Как така бях излязла от големия секс и дори не бях усетила кога е станало?  Вечерта предприех стъпки за връщане на нещата в старото им русло. Направих стриптийз на мъжа си на фона на прахосмукачката, мирно стъкмена в ъгъла на стаята. Мъжът ми се усмихна: “Мишле, много ти благодаря за прекрасния спектакъл, но утре имам съвещание и краката ми треперят от умора. ”  Следващия път реших да го съживя с нещо още по-необикновено. Попаднах на статия със заглавие “Как да съблазните собствения си мъж” и дори си подчертах с молив най-интересните неща. “Ако сте някъде на парти, прошепнете му на ухото, че сте без бельо. Приятно ще се изненадате от факта, че той ще се възбуди. ” Когато тръгнахме на обяд у свекърва ми, аз оставих у дома практичния си панталон и в разгара на семейното тържество се наведох към мъжа си и му прошепнах, че съм без бельо. А той потръпна целия от ужас и отвърна: “Какво, взе да откачаш ли? Как си могла да забравиш да си обуеш гащи?”  Да, в нашето легло нещата бяха нормални, но не откривахме нищо ново и освежаващо. Беше ни приятно постарому, без изненади и потресаващи вълнения. Спяхме си като лъжички в кутийката си. Прекрасно разбирам, че не може два пъти да се попадне в една и съща приказка и че със семейната ми половинка нещата вече няма да бъдат като първия път. Няма повече да се изчервяваме от вълнение, нито с мъка да прикриваме треперенето на ръцете си. Никога няма да се вълнувам от въпроса дали той ще ми позвъни.  Няма да се повтори чувството, което сякаш те издига над земята, когато той те целуне за първи път.  С една дума, аз започнах да се оглеждам за симпатични млади мъже наоколо и да определям дали този или онзи “ще ми свърши работа”. Не, не правех нескромни предложения на чужди мъже, но вече не отблъсквах малките знаци на внимание, които ми оказваха, и си позволявах леко да кокетнича, усмихвах се, навеждах “засрамено” очи. Не смятах да отварям с ритник вратата, зад която се крият всички греховни възможности. Исках само да надникна през ключалката.  Но когато се запознах с един мъж, от когото ми спря дъхът, не му мислих много. Причините да не започна връзка бяха четири:

  1. Некрасиво бельо.

  2. Може да пипна СПИН.

  3. Къде?

  4. Имам съпруг.  Отговорите дойдоха бързо, за минута и половина:

  1. Ще си купя ново бельо.

  2. Презервативите днес са качествени.

  3. Може и в колата.

  4. От това няма да загубя мъжа си.  И аз със замах отворих тайнствената врата.  Попаднах в загадъчния свят на неизвестното и разбрах колко силно съм тъгувала за тази тръпка, за началото на фантастичния роман с един напълно непознат човек. Тичах на срещите като момиче, измислях си всякакви алибита и не можех да повярвам, че ме е сполетяло такова щастие. Звъняхме си по сто пъти на ден, криехме се, за да се виждаме, пропадахме в пропастта на страха и се издигахме до върховете на насладата. Минаха няколко месеца обаче, и моят любовник взе да ми поомръзва. Вече не се вълнувах толкова при вида на името му върху дисплея на телефона си. Успокоихме се и това беше напълно естествено – дивата страст с космически натоварвания не може да трае вечно. След това решихме да се разделим.  Оттогава започнах от време на време да изневерявам на съпруга си. За разлика от мъжете на жените не им се налага да се напъват много, за да си намерят любовник, защото винаги има много желаещи. Не е нужно да им подсвиркваш, просто трябва да се усмихваш. До такъв извод стигнах, когато се опитвах да си обясня защо са ми нужни любовници.  Причина първа – сексуално разнообразие

  Не е вярно, че разнообразие искат само мъжете. Жените също мечтаят за нови неща. Просто някои правят секс, като затварят очи и си представят някой друг на мястото на съпруга си. И жените като мъжете искат да опитат нещо ново, например секстройка. Но не можеш да предложиш такова нещо на мъжа си, защото той може да се влюби и да те остави. Или пък домът престава да бъде семейно огнище и се превръща във вертеп. По-добре да правиш такива неща с любовник.  Причина втора – емоционален допинг

  Животът в семейството е понеделник, вторник, сряда… И отново понеделник, вторник, сряда… Събуждаш се, закусваш, отиваш на работа, прибираш се… правиш секс. Скучно? Да, отчасти. Даваш си сметка, че не можеш да живееш в непрекъснат емоционален подем. Трябват ти стабилност, удобство, спокойствие, те са ти много важни, това е тилът ти, всичко, което имаш. Но разбираш и друго: че времето минава и ако един мъж може да събуди желание у някоя жена дори на 70, то с теб това едва ли ще се случи. Затова бързаш да живееш, да успееш да изпиташ повече неща и колкото се може повече пъти да чуеш някой нежно да шепне името ти, преди на екрана да се появят финалните титри. А и рискът кара кръвта да бушува…  Причина трета – начин да бъдеш във форма

  Мъжът ти познава всеки сантиметър от тялото ти. Друго нещо е любовникът. Ти не можеш да минеш край него просто така, той няма да те пусне, ще посегне. Заради любовника си ти се стремиш да бъдеш прекрасна, стройна жена с копринена кожа и без целулит, със стегнати гърди и грациозна походка. При това колкото се може по-дълго. Докато имаш роман с някого, ти се разхубавяваш с всеки изминал ден.  Причина четвърта – самоутвърждаване

  Някои мъже се боят от връзки с омъжени жени. На тях им се струва, че тези жени въртят романи не просто така, а само мечтаят как да съсипят живота на мъжете. Например да ги заведат под венчило. Но… не е точно така. На омъжената жена й е необходим любовник най-вече за самоутвърждаване. Виждайки поредния герой в краката си, аз мислено рисувам нова звездичка на пагона си. Изповед на една жена: Да, аз изневерявам на мъжа си!

  Някога виждали ли сте жена, която слага рога на съпруга си? Полюбувайте ми се – това съм аз. Аз му изневерявам и в същото време много го обичам.  С брака ни всичко е наред. Мъжът ми е интелигентен, има добър бизнес, към мен е грижовен и внимателен. Но аз непрекъснато се впускам в нови и нови “закачки” – ако искате, назовете ги флирт, изневяра, интрижка, каквото и да е – и не мога да живея без тях.  Как я докарах до този начин на живот ли? Най-добре е да започна отначало. Омъжих се, имам дом, прекрасен съпруг и куче… Всичко беше прекрасно. Но след две години, когато веднъж отворих шкафа с бельото си, онемях от изненада – вътре се мъдреше моята пижама на зайчета, размъкнати памучни гащи и старомодни сутиени. Всичко като на стара занемарена жена. Разплаках се. Къде бяха отишли дантелените ми корсети, кокетливото бельо, сексапилните нощници? Как така бях излязла от големия секс и дори не бях усетила кога е станало?  Вечерта предприех стъпки за връщане на нещата в старото им русло. Направих стриптийз на мъжа си на фона на прахосмукачката, мирно стъкмена в ъгъла на стаята. Мъжът ми се усмихна: “Мишле, много ти благодаря за прекрасния спектакъл, но утре имам съвещание и краката ми треперят от умора. ”  Следващия път реших да го съживя с нещо още по-необикновено. Попаднах на статия със заглавие “Как да съблазните собствения си мъж” и дори си подчертах с молив най-интересните неща. “Ако сте някъде на парти, прошепнете му на ухото, че сте без бельо. Приятно ще се изненадате от факта, че той ще се възбуди. ” Когато тръгнахме на обяд у свекърва ми, аз оставих у дома практичния си панталон и в разгара на семейното тържество се наведох към мъжа си и му прошепнах, че съм без бельо. А той потръпна целия от ужас и отвърна: “Какво, взе да откачаш ли? Как си могла да забравиш да си обуеш гащи?”  Да, в нашето легло нещата бяха нормални, но не откривахме нищо ново и освежаващо. Беше ни приятно постарому, без изненади и потресаващи вълнения. Спяхме си като лъжички в кутийката си. Прекрасно разбирам, че не може два пъти да се попадне в една и съща приказка и че със семейната ми половинка нещата вече няма да бъдат като първия път. Няма повече да се изчервяваме от вълнение, нито с мъка да прикриваме треперенето на ръцете си. Никога няма да се вълнувам от въпроса дали той ще ми позвъни.  Няма да се повтори чувството, което сякаш те издига над земята, когато той те целуне за първи път.  С една дума, аз започнах да се оглеждам за симпатични млади мъже наоколо и да определям дали този или онзи “ще ми свърши работа”. Не, не правех нескромни предложения на чужди мъже, но вече не отблъсквах малките знаци на внимание, които ми оказваха, и си позволявах леко да кокетнича, усмихвах се, навеждах “засрамено” очи. Не смятах да отварям с ритник вратата, зад която се крият всички греховни възможности. Исках само да надникна през ключалката.  Но когато се запознах с един мъж, от когото ми спря дъхът, не му мислих много. Причините да не започна връзка бяха четири:

  1. Некрасиво бельо.

  2. Може да пипна СПИН.

  3. Къде?

  4. Имам съпруг.  Отговорите дойдоха бързо, за минута и половина:

  1. Ще си купя ново бельо.

  2. Презервативите днес са качествени.

  3. Може и в колата.

  4. От това няма да загубя мъжа си.  И аз със замах отворих тайнствената врата.  Попаднах в загадъчния свят на неизвестното и разбрах колко силно съм тъгувала за тази тръпка, за началото на фантастичния роман с един напълно непознат човек. Тичах на срещите като момиче, измислях си всякакви алибита и не можех да повярвам, че ме е сполетяло такова щастие. Звъняхме си по сто пъти на ден, криехме се, за да се виждаме, пропадахме в пропастта на страха и се издигахме до върховете на насладата. Минаха няколко месеца обаче, и моят любовник взе да ми поомръзва. Вече не се вълнувах толкова при вида на името му върху дисплея на телефона си. Успокоихме се и това беше напълно естествено – дивата страст с космически натоварвания не може да трае вечно. След това решихме да се разделим.  Оттогава започнах от време на време да изневерявам на съпруга си. За разлика от мъжете на жените не им се налага да се напъват много, за да си намерят любовник, защото винаги има много желаещи. Не е нужно да им подсвиркваш, просто трябва да се усмихваш. До такъв извод стигнах, когато се опитвах да си обясня защо са ми нужни любовници.  Причина първа – сексуално разнообразие

  Не е вярно, че разнообразие искат само мъжете. Жените също мечтаят за нови неща. Просто някои правят секс, като затварят очи и си представят някой друг на мястото на съпруга си. И жените като мъжете искат да опитат нещо ново, например секстройка. Но не можеш да предложиш такова нещо на мъжа си, защото той може да се влюби и да те остави. Или пък домът престава да бъде семейно огнище и се превръща във вертеп. По-добре да правиш такива неща с любовник.  Причина втора – емоционален допинг

  Животът в семейството е понеделник, вторник, сряда… И отново понеделник, вторник, сряда… Събуждаш се, закусваш, отиваш на работа, прибираш се… правиш секс. Скучно? Да, отчасти. Даваш си сметка, че не можеш да живееш в непрекъснат емоционален подем. Трябват ти стабилност, удобство, спокойствие, те са ти много важни, това е тилът ти, всичко, което имаш. Но разбираш и друго: че времето минава и ако един мъж може да събуди желание у някоя жена дори на 70, то с теб това едва ли ще се случи. Затова бързаш да живееш, да успееш да изпиташ повече неща и колкото се може повече пъти да чуеш някой нежно да шепне името ти, преди на екрана да се появят финалните титри. А и рискът кара кръвта да бушува…  Причина трета – начин да бъдеш във форма

  Мъжът ти познава всеки сантиметър от тялото ти. Друго нещо е любовникът. Ти не можеш да минеш край него просто така, той няма да те пусне, ще посегне. Заради любовника си ти се стремиш да бъдеш прекрасна, стройна жена с копринена кожа и без целулит, със стегнати гърди и грациозна походка. При това колкото се може по-дълго. Докато имаш роман с някого, ти се разхубавяваш с всеки изминал ден.  Причина четвърта – самоутвърждаване

  Някои мъже се боят от връзки с омъжени жени. На тях им се струва, че тези жени въртят романи не просто така, а само мечтаят как да съсипят живота на мъжете. Например да ги заведат под венчило. Но… не е точно така. На омъжената жена й е необходим любовник най-вече за самоутвърждаване. Виждайки поредния герой в краката си, аз мислено рисувам нова звездичка на пагона си.
 • #2 от Мъж, 27 години 01.09.2016, 13:58 Автор: Благодаря ти за коментара. Моля те да бъдеш по ясен в изказването:

  “ поне част от жената, какво иска и как го иска. “

  Този изказ ме подвежда на мисълта, че тя има сексуални помисли към мен. Според мен една дама на тази възраст не би си позволила авантюра с млад мъж като мен. Защото ми е началник, има семейство, синът и е 24г. Ако първите две причини е склонна да ги пренебрегне, едва ли ще го направи с почти връстник на сина и.

  Според мен има нещо друго, което ми убягва в комуникацията с мен. Просто не знам кое е то и как да го открия за да го оправя.
 • #1 от Мъж, 60 години 30.08.2016, 14:34 ПРИЯТЕЛЮ, та ти си на 27 години истински здрав и корав и зрял мъж време е да познаваш поне част от жената, какво иска и кака го иска.