Истории от работното място

Зависима съм от другите хора. Моля за съвети!

Сподели
Здравейте! На 20г. съм момиче. Проблемът е, че изпитвам нужда да се харесам на всички и когато хората не се държат, както очаквам ми става гадно и изпадам в депресия. Има една позната, която е така да се каже, с репутация и с която не сме били чак близки, но преди ми обръщаше внимание и ме заговаряше и с каквото съм могла, винаги съм й помагала за служебни работи. Не знам какво и стана изведнъж започна да обръща внимание на приятелката ми, която е доста по-голяма от нея, а мен спря да ме отразява и двете са станали доста гъсти. Разбрах, че сега търси нея за служебните неща и си звънят по тела да се чуват. Усещам, че с мен се държи едно дистанцирано, а аз винаги съм и вършила работа, когато е искала помощ и ми стана тъпо. Помислих си, че може да има нещо и реших аз да я заговоря за общи работи, но тя не ме отрази особено и се почувствах така сякаш и се подмазвам или сигурно отстрани изглеждаше така и сега се чувствам гузно, че едва ли не съм се държала така сякаш и се подмазвам, тъй като тя е и човек с авторитет, а някак паднах ниско в собствените си очи. Както вече казах аз просто искам да съм в добри отношения с всички. Не знам дали всичко това е наистина така, или всичко е плод на въображението ми и пресилвам нещата, защото в крайна сметка ние с това момиче дори не сме близки. Проблемът е, че това не е само с нея, постоянно се притеснявам какво си мислят другите за мен и как изглеждам в очите им. Сега се притеснявам като се засечем с това момиче, защото имаме общи интереси- не знам как да се държа, когато двете с приятелката ми си говорят. Лошото е, че така ми влияят всякакви хора - и ме е грижа какво си мислят за мен познати и непознати, и близки и далечни и ме е яд, че не знам как да променя това. Много моля за съвети! Благодаря!

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (1)

  • #1 от Мъж, 34 години 14.09.2017, 14:35 Ами при момичетата външното мнение май често е много по-важно, от колкото за момчетата, но трябва да се отървеш от това, за да си щастлива и пълноценна. Бъди сигурна в положителните си качества и намери хоби, може медитация или учене на нещо, което ти е интересно, за да откъсваш от злободневните неща. Със сигурност преувеличаваш тази ситуация с колежките, че дори не се разбира дали реално проблем или всичко си го съчинява ш в главата. Абе забавлявай се повече и не обръщай внимание на околните толкова, веднъж си на 20..