Семейни истории

За третия човек във връзката

Сподели
Здравейте.
Заедно сме от 11 години, от 10 живеем заедно, имаме дете на 5. След толкова години заедно, с ръка на сърцето, мога да кажа, че допуснахме леко отдалечаване между нас. Дали се приехме за даденост, дали от битовизъм, но в никакъв случай от липсата на любов. И в никакъв случай не мисля, че е по вина само на единия, а и на двамата.
И към настоящия проблем: Моя мъж може да има много кусури (то и аз не съм идеална) , но никога не е бил женкар, да има навика да се закача с други жени, да ми дава повод за ревност. Никога не съм го проверявала, но от известно време се промъкнаха съмнения в мен, каквито не съм имала за 12 години. Фактурата от телефона му изхвърлях в боклука неотворена. Сега я отворих срам, не срам и видях за един месец 41 смса. Той няма на кой да пише . Последва скандал, заплахи за раздяла, обяснение от негова страна че са просто шеги това, че ще спре, че не иска да губи семейството си и т. н. и т. н. Не ми беше достатъчно. И пак срам , не срам, регистрирах телефона му в онлайн формата, за да виждам разпечатките. Следваща фактура не закъсня, както и моето следващо разочарование. Спрял е да пише, но са започнали чести и продължителни разговори. Има дни в който и е звънял 5 пъти и има разговори по 60 минути. Работа му е такава, че често по няколко дена не е в града. Звънна ми да ида да си го прибера. отидох и колата му заявих, че знам , че продължава, че е бил предупреден, че аз подобно нещо не бих търпяла и че е бил предупреден, че ако не спре ме губи. Казах, че го приемам като все едно не му е пукало какво ще стане и го помолих да си тръгне. Прибра се , взе си малко дрехи и пари и си тръгна. Последваха дни с дълги разговори по телефона. Обясняваше колко съжалява , че ме е наранил. Бил осъзнал как за глупост ще ни изгуби и че не го иска, че ме обича и че никога не е спирал. Защо не го осъзна първия път ? Под мой натиск ми призна всичко, Как се казва, от къде е, че са пили 2 пъти кафе, и че са само разговорите и нищо друго.
Не зная какво да правя. Обичам го още, но не мога да търпя някой да ме прави на маймуна. Няма да платя с унижение любовта си. В никакъв случай не се виждам в ролята на отчаяна съпруга, или щастливо женена или щастливо разведена.(преносно, брак нямаме)
Той ми се кълне, че е престанал и иска да се прибере вкъщи. Щял с времето да ми докаже голяма си любов, ако сега му простя.
Аз смятам, че му дадох шанс когато простих първия път за смсите, но той го пропиля. Не го оцени и не му мигна окото да продължи.
Мисленето ми е такова, че всеки е склонен малко или много в един момент да се озове в някаква авантюра. И той, и аз, и трети и четвърти... Има грешка, има и прошка. Нещото което не мога да простя е , че след като вече знаеше че аз знам, че след като беше предупреден за развоя, той не само не спре , но и продължи с пълна сила. Не мога да простя , че вместо да се задяват просто, да се шегуват, той е споделил за моите скандали, извадил ни е кирливите ризи от семейството на трети човек. Чувствам се унизена. Мога да простя задявката, но как да повярвам отново след като той и преди ми каза че спира, а не го направи. Защо сега да вярвам? Не знам какво да правя и осъзнавам , че никой от вас не може да ми каже. Просто имам нужда от странично мнение за ситуацията.
И като за капак, тя милата му звъняла, звъняла, той не вдигал и му изпратила смс - " Вдигни като мъж, иначе ще и изпратя твоя снимка"(демек на мен). Това даже не ми заслужава и коментара.
Имам нужда от вашето мнение, моля.

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (4)

  • #4 от Анонимен 31.12.2015, 07:13 А ти нямала ли си забежки?
  • #3 от Жена 11.07.2015, 22:14 Прости му и после му го върни
  • #2 от Жена 01.06.2015, 15:11 Не се занимавай, няма смисъл.
  • #1 от Мъж, 69 години 29.05.2015, 20:55 Достатъчно си му прощавала.Ако искаш и сега го приеми но нека куфара да. стой до вратата поне една година като интериор да му напомня постоянно .имаш ли нужда пиши на .