Здраве и спорт

Не мога да дишам нормално

Сподели
Здравейте,хора! Аз съм Доминика и съм на 18год. от град Поморие, но вече от 3 год. живея във Германия(Berlin) и се нуждая от вашата помощ! И така,когато бях на 14-15 се разболях от тъй наречената болест " Нервна почва" тогава всеки ден,всеки божи ден беше ад за мене понеже имах чувството,че умирам! Неможех да дишам, страхувах се,че ще умра всеки момент,плачех и бях 4-5 месеца в депресия! Даже един път казах на наще: Аз умирам,линейка!!" И те извикаха линейката и в болницата казаха: Това е на нервна почва , чувствата които има са от това тя няма да умре!" Дадоха ми някви хапчета от билки за нервите,но неми помагаха в началото :сс и благодарение на бог след 4-5 месеца всичко мина,но хора аз все още имам тези чувстване толкова често ,но ги имам,имам чувството,че немога да дишам даже понякога ме болят ребрата когато се опитвам да си поема дълбок въздух товаза винаги ли ще си остане така писна ми вече ,не издържам. На вас случвало ли ви се е ?

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (1)

  • #1 от Мъж, 34 години 09.04.2015, 08:00 Миличка, не се притеснявай ....това се нарича невроза :) Задух, недостиг на въздух, чувство за тежест при дишане, болки и натиск в гърдите и в гръдния кош, бодежи, сърцебиене, изпотяване, паника, страх, и дори страх от смърт.....това е невроза. Нищо сериозно! Това означава напрегната нервна система, получава се от неправилно хранене, стрес, притеснение или емоционален срив. Често срещано явление. Моят съвет е...като за начало трябва да се погрижиш добре за централната си нервна система. Увеличаваш приема на витамин Б - ориз, грах, боб, леща, зърнени храни и в бананите също го има в повече. Освен това ще си купиш комбинирани таблетки в които се съдържат всичките витамини от групата Б (Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б12), отделно ще пиеш повечко течности и ще пиеш чай предимно от мента и глог. Когато получиш отново пристъп на невроза, дишай бавно и спокойно и започни да правиш някаква гимнастика с ръце, имтирайки плуване, за да отвориш гръдния кош и всичко ще отшуми, не изпадай в паника изобщо и знай че няма нито да се задушиш, нито да умреш :) Ако нещо те притеснява ми пиши.