Здраве и спорт

паник атака или (страхова невроза)

Сподели
Здравейте, момче на 16 години съм. Съжалявам ако темата се повтаря. Всичко стана преди 2 месеца и половина - една седмица преди да завършим училищите за жалост пуших трева, след 40 50 минути ми стана лошо, изсъхна ми устата, почнах да треперя, сърцебиене, имах чуство че ще припадна и ще умра. Извикаха Бърза помощ, дойде линейката, взеха ме, треперих, майка ми беше до мен и си мислех че всеки момент ще издъхна. Влезнах в Бърза помощ, сложиха ме на системи. За около 2 часа се оправих, после лежах 2 дена в болницата. Изписаха ме, иследвания, кръвни, всичко в норма освен кръвната ми захар която е паднала но я стабилизираха и така та да си дойдем на темата исписаха ме след два дена пак се пофтори сърцебиене сухота в устата чувство че ще получа инсулт инфаркт кръвоизливи и всякакви такива работи ходихме при личната кръвно 140/80 пратиха ме при децки кардиолог гледа ме на ехограф всичко е в норма обаче кръвното отново беше високо тоя път 150/90 както и да е едно извесно време беше така но това се повтаряше прилошаване сърцебиене после световъртеж подкосяване на крайниците трудно дишане имах чуство че ще умра ходих пак при личната прати ме при психиатър исписа ми антидепресанти оказа се че съм имал паник атаки които наистина наподобяваха предсмъртно състояние имах чуство че ще умра секи момент сега вече месец ги пия но ме е страх че ще ми се случи нещо лошо мидля си че ще фана някаква болест и пе ще умра или чр ще получа имфаркт инсулт кръвоизлив или че ще катадтрофирам както съм в кола или че някой ще ме заколи беше ме страх да а излизам от нас сега вече си ходя сам но имам ужасни мисли в главата страх ме е от гробища дори като видя никролог ме фаща ацки страх моля дайте ми съвет мисля си че ще ме хване някаква болест след време че ще умра на еди си колко години като вида никролог и гледам на колко е умрял човека и си мисля че и аз тогава ще умра незнам вече какво да правя помогнете..

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (1)

  • #1 от Мъж, 25 години 16.09.2017, 03:33 Ще ти дам съвет както се оправиш, НО... не съм лекър. Това което ще ти препоръчам е от личен опит. Преди години, когато бях на твоята възраст преживях нещо подобно. Разликата е, че от наркотици на мой приятел му стана лошо, получи гърчове и почна да се пени. Пушихме нещо, което очевидно не беше чисто. След като го взе него линейката аз започнах да изпитвам неговите симптоми въпреки, че нищо ми нямаше. След тази случка в продължение на 3-4 месеца имах постоянни паник атаки. Справих се с проблема като се поставих в абсолютно същата ситуация. НЕ ТЕ НАСЪРЧАВАМ ДА ПУШИШ. Опитай се да се изправиш пред страховете си. В крайна сметка, щом си се изследвал и физически си здрав, най-лошото което може да стане е да се поизпотиш, да ти се поразтупка сърцето и това е... най-много и да ти се завие свят. След 5-10-15 минути всичко отихва. В момента в който приемеш това и осъзнаеш, че дори и да се случва всичко е наред, автоматично ще изчезне проблема. Това е като страх подхранван от страха. А всичко това се е случило защото просто си чуствителен човек. Пушенето ти се е отразило повече отколкото на други, а нищо чудно и да е имало нещо кофти в марата. Аз вече 10 години почти пуша, но се научих да не пуша боклуци и да взимам от случайни хора. А честно казано на твоята възраст докато още си ученик, най-добре не експерементирай с наркотици. Има време за всичко. Живота ти не е станал скучен все още... Имаш много работа за вършене.